НачалоТоплоизолацияОкачени фасадиРемонтДограмаГалерияЦениКонтакти

 

 

    

Материали

 

EPS - Стиропор - Експандираният пенополистирол (EPS) е изкуствен полимер със затворена структура на решетка от пълни с въздух сферични частици. Той е микропорест изкуствен органичен материал, 95% от обема на който е въздух, затворен в сфери от решетката на полимера. EPS, познат също така като стиропор е един доказал се във времето топлоизолационен материал, без който вече съвременното строителство е немислимо. Притежава много добри топлоизолационни качества при добра здравина, минимална деформируемост, ограничена паропропускливост и огнеустойчивост (клас В1). Най-разпространената употреба на EPS е като лепена външна фасадна изолация. Използва се и при вентилируеми окачени фасади, като среден слой в двойни стени, за прави, обърнати и наклонени покриви, под сутеренни плочи и др.

 

 Графитен материал (Неопор) - Неопорът (Neopor) е топлоизолационен материал, който се ползва в производството на сребристо-сива пяна за топлоизолационни и звукоизолационни материали, при които топлоизолационният коефициент е много по-добър в сравнение с конвенционалния експандиран полистирол (EPS).
 Основната разлика между Неопора и останалите топлоизолационни материали е във вградените графитени молекули. Графитните частици възпрепятстват преминаването на топлинното лъчение като отразяват излъчването, намалявайки чувствително топлинното поглъщане на материала. Графитени молекули в структурата на полимера подобряват значително топлоизолационните и шумоизолационните свойства на обикновения пенополистирол, като се постига и качествено ново свойство – радиационната устойчивост. Графитът отразява и възпрепятства преминаването на инфрачервените и UV-лъчи, което го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на радиация в сградата.

 

 XPS - Фибран - Плоскостите от екструдиран пенополистирен представляват термоизолационен материал (XPS), произведен от полистирен и подходящи разбухващи вещества чрез процес на непрекъснато екструдиране, с който се оформя непрекъсната плоскост с желаната дебелина. Плоскостите от XPS се характеризират със своето високо и трайно термоизолационно свойство, минимално водопоглъщане, висока якост на натиск и стабилност на размери, трудна възпламеняемост, отлична съвместимост със строителни материали като цимент, гипс, вар и пясък. Използва се като топлоизолация под фундаментни плочи, топлоизолация при големи натоварвания на натиск , напр. под замаска, промишлени подове или върху традиционен плосък покрив, топлоизолация на стени тип “сандвич”,  вътрешна изолация на стени и плочи, външна топлоизолация на стени.

 

 Каменна вата - Минералната(каменната) вата е естествен , неорганичен и минерален продукт на базата на базалтови минерали. Благодарение на влакнестата си структура, минералната вата, притежава изключително добри топлоизолационни свойства, висока степен на абсорбиране на шумове и по- малка степен на отразяване на шума. Използва се за топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита на вентилирани фасади, сандвич панели и преградни стени.

 

 

 
 

 

Кайто СТРОЙ

тел. 0884 56 76 76